info trafik

Sunday, October 3, 2010

Motivation & Trainning Centre

Assalammualaikum..bertemu lagi dlm coretan kali ini.

Hari ini..hati sy tenang sekali..tiada lg rasa amarah..mgkin rs amarah itu telah berlalu bersama tidur2 yang lena sejak jumaat kelmarin.

sejak umur makin meningkat ini, kesihatan pon makin tidak menentu..kadang2 terpikir juga..masihkah ada esok untuk saya terus bernafas.Huh...kalau dipikir2..pastinya sgt menakutkan.

Untuk coretan kali ini, saya ingin berkongsi dengan rakan2 semua tentang cita2 saya sejak dari UiTM lg. Sejak ari pertama melangkah ke UiTM, jiwa sy dpt merasakan sesuatu.Melihat anak bangsa saya disana...membuat hati sy begitu terusik.Saya rs, sy ada tanggungjawab besar untuk sama2 menyedarkan remaja sekarang ttg pentingnya jati diri & ilmu pd masa kini.Bukan hanya ilmu dunia malah ukhrawi.

sy sgt bertuah, diberi peluang menjadi fasilitator semasa di UiTM. Pertama kali memberi 'talk' motivasi kepada adik2 di Sek.Tinggi Segamat, sgt mendebarkan & mengembirakan.Terima kasih buat Pn.Adibah iaitu pemilik Tax firm tempat sy menjalani praktikal dahulu..krn memberi peluang tersebut.

sejak dr itu sy sedar..sy tak mungkin akan lama dibidang perakaunan..krn kecenderungan sy dibidang motivasi sgt menyerlah.

Skrg, sejak bekerja di sini, sy cuba merebut peluang untuk memberi sedikit motivasi kpd pelajar2 baru. Dan ceramah formal sy yang pertama bermula rabu yang lalu dengan tajuk 'Akukah pemimpin' sy sgt teruja & rs puashati krn dpt berkongsi pengalaman & sekaligus sedikit sebanyak dpt menbuka mata mereka tentang ms depan. Alhamdulillah...talk tersebut mendapat respon yg positif, bukan hanya dr pelajar2 malah rakan sekerja sy.

Walaubagaimana pon..sy masih lagi dlm proses belajar...insyaALLAH...jika ditakdirkan suatu hari nanti...sy pasti akan membuka motivation & trainning centre. Namun yang pastinya..symungkin akan bertukar bidang apabila memohon untuk melanjutkan pengajian diperingakat master nanti..sy harapkan keluarga, kawan2 dan guru2 serta pensyarah2memberi sokangan & mendoakan kejayaan sy..=)

1 comment: